A csótány csípés hogyan ismerhető fel?

csótány csípés

Számos kellemetlenséget okozhatnak a csótányok, ám a csótány csípésétől biztosan nem kell tartani. A csótány csípés felismerése még a laikusok számára is igen könnyű feladat, ugyanis nincs olyan csótányfajta, amely csípne. Érthető gondolat, hogy a csótánytól származnak a csípések, különösképpen, ha látható jelenlétük.

Ha nem csótány csípés, akkor micsoda?

Feltehetően valamilyen más rovarfajta okozza a csípéseket, nem a csótány. Ezt nehéz meghatározni, de nem lehetetlen, néhány dolgot meg kell figyelni, amelyből következtethetünk az elkövetőre.

A rovarok csípésére eltérő érzékenységgel reagálnak az áldozatok. Van akinél szinte nem okoznak problémát, van akinél viszont örjítő viszketést, égő fájdalmat okoznak. Eltérő tünetei miatt a csípéseket azonosítani nehéz.

Milyen rovarok csíphettek meg?

A leggyakrabban a csípésekért a nyári éjszakákat megkeserítő szúnyog a felelős. Ha a szúnyogot kizárhatjuk, szóba jöhetnek még a pókok. A pókok többnyire éjszaka csípnek, és általában nem fedezhető fel reggelre sok csípés.

Ha reggelre jelentkeznek a tünetek, és különösen a szabadon lévő testrészeknél, mint például boka, hát, nyak, hajlatok, és viszket, ég, valamint sok csípést találunk magunkon, jó eséllyel az ágyi poloska állhat a háttérbe. Az ágyi poloska jelei az apró vérpöttyök, mely a rovar ürüléke, illetve a levedlett bőr, komolyabb fertőzés esetén maguk a rovarok is fellelhetők.

csótány csípés helyett szúnyog
A szúnyog az egyik leggyakoribb rovar, mely csíp

Ha napközben is úgy érzi, hogy megcsípte valami, és ennek nyoma is van, akkor szóba jöhet még felelősként a bolha is. A bolha ugyanis egész nap a gazdatesten van, és napközben is előszeretettel táplálkozik.

Ha a csótány nem csíp, miért kell irtani?

A rovarokat nem csak a csípésük miatt irtjuk. A csótány egy egészségügyi kártevő, mely számos betegség hordozója lehet, ezért irtásuk meghatározott helyeken évente kétszer kötelező.

Előszeretettel tartózkodik nedves, tápanyagban gazdag helyeken, mint a csatornahálózat, vagy szemétledobók. Ezután végigjárja otthonunkat, a testére ragadt kórokozókat pedig ráragasztja az elől hagyott élelmiszerekre, használati tárgyakra, melyek könnnyen megfertőzhetik a lakókat.

Nincs más rovar, biztos, hogy nem csótány csípés?

Igen, egészen biztos, még akkor is, ha 100%-os bizonyossággal megállapítható, hogy semmilyen más rovar nincs a lakásban, csak a csótány. A csótányokra lehet azonban valaki allergiás, mely csípés szerű bőrelváltozásokat okozhat, így kézenfekvő magyarázatnak tűnik a csótány csípés.

Sőt, annak a tudata is okozhat tüneteket, hogy csótány van a lakásban. Azonban ez nem csípés, hanem pszichológiai eredetű tünet. Ha valaki nagyon irtózik a csótányoktól, vagy bármilyen rovartól, a teste képes kiütéseket produkálni.

A csótányirtás tehát nem a csótány csípés miatt szükséges, de ennek ellenére egy fontos közegészségügyi feladat. Ha csótányok, vagy más rovarok keserítik meg mindennapjait, hívjon minket a a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot és segítünk!


Ajánlatkérés


Ajánlatkérés