Ágyi poloska a lakásban

ágyi poloska

Az ágyi poloska szinte az egész világon jelen lévő, vérszívó ektoparazita. Éjszaka, alvás közben táplálkozik, jelenléte gyakran szinte észrevehetetlen. Kiválóan rejtőzködik, jelenlétéről sok esetben csak az ismeretlen eredetű, viszkető, kiütés szerű csípések tanúskodnak.

Mielőtt megrendelné az ágyi poloskairtást, olvasson utána ennek a rovarnak, így meggyőződhet arról, hogy valóban az ágyi poloska okozza e problémáit.

Ajánlatkérés ágyi poloskairtásra +3670 293-9534

 

Ágyi poloska fejlődése

Az ágyi poloskák kifejléssel fejlődnek. Optimális körülmények között, kb 2 hónap alatt válnak petéből kifejlett rovarrá, és kezdik meg a szaporodást. Nagyjából két évig élnek, kifejlett méretük 4-8 milliméter közötti. Lábaikon karmok és tapadókorongok találhatóak, szárnya nincsen. Színük rozsdabarna, torukon jellegzetes szagú váladékot termelő bűzmirigy található.

Életük során a nőstény naponta 3-4 petét rak le. A peték optimális esetben kb 10 nap alatt kikelnek, majd további fejlődésükhöz vérszívásra van szükségük. A fejlődésük további szakaszaiban vedléseken mennek keresztül. Öt vedlést követően válnak ivaréretté és kezdik meg szaporodásukat.

Évente 3-4 ágyi poloska populáció fejlődhet ki, amelynek száma folyamatosan emelkedik. Évente akár 3-4000 ivadék is kifejlődhet. Szapora vérszívó, megfelelő körülmények közepette hamar elszaporodik az otthonában is és megkeseríti mindennapjait.

Ágyi poloska csípés

Az ágyi poloskának a fejlődéshez és életben maradáshoz vérre van szüksége. Az éjszakai órákban aktít, ilyenkor veszi magához táplálékát. Rendszeresen, minden este. A csípést, amely valójában szúrás, a legtöbb esetben az áldozatok nem veszik észre. Szúrása általában fájdalommentes. A viszkető, égő, fájó kiütések csak néhány órával a csípés után, reggel kezdenek jelentkezni.

Előfordul, hogy a csípéssel szembeni allergia esetén gyorsan jelentkezik a kiütés és azonnal égő és nagyon viszkető, fájó érzést okoz. A legtöbb esetben azonban az ismeretlen kiütéseket csak reggel veszik észre. Mivel nem érzik a csípést, nem gondolnak rovarcsípésre. Sok esetben napközben is jelenhetnek meg újabb csípések, melyek a bőrirritáció (meleg vizes zuhanyzás, ruha dörzsölése, izzadás) következtében.

poloskacsípés
Az ágyi poloskák csípése igazán kellemetlen

Ezért könnyen gondolhatnak más bőrpromlémára, allergiára, bőrbetegségekre. A kiütések nagyon sokfélék lehetnek. Egészen apró, piros foltoktól kezdve a gennyes kiütésekig. Előfordul, hogy még a bőrgyógyász is tévesen állapítja meg a tünetek alapján a diagnózist, és allergiára gyanakszik. Előfordulhat, hogy nem is poloska csípés van a háttérben, ezért mindenképpen érdemes bőrgyógyászt is felkeresni, mielőtt rovarítót hívnának.

A kiütések elhelyezkedéséből, és abból, hogy leginkább reggelre, vagy az ébredés utáni órákban jelennek meg a kiütések, gyanakodni lehet arra, hogy a tüneteket ágyi poloskák okozzák. A csípések a legtöbb esetben egy helyre koncentrálódnak.

Több ilyen koncentrált táplálkozó hely is lehet a testen. Ezek általában azok a testrészek, amelyek fedetlenek alvás közben. Ilyen a nyak, a csukló, a lábfej, a lábszár, alkar, stb. Ha ilyen helyeken jelennek meg koncentrált csípések, jó eséllyel az ágyi poloska jelenléte okozza a kellemetlenségeket.

Ajánlatkérés ágyi poloskairtásra +3670 293-9534

Honnan jön az ágyi poloska?

Gyakori elképzelés, hogy az ágyi poloska csak a nem megfelelő higiéniai körülmények között jelenik meg. A rendszeres takarítás elegendő védelem. Sajnos ez egyáltalán nem így van. A kellemetlen kis vérszívók nagyon jól érzik magukat olyan helyen is, ahol rendszeres és alapos takarítást végeznek.

Társasházak, panel lakások esetén sok esetben a csőhálózatok, vezetékek között, a fal repedéseiben közlekedve jutnak be otthonába. Ha a társasház több lakása fertőződött ágyi poloskával, könnyen visszafertőződhet otthona. Ilyen esetekben az összehangolt poloskairtás jelenthet segítséget, mely minden fertőzött lakásra kiterjed.

ágyi poloskák
A poloskák egyik kedvenc búvóhelye

A legtöbb esetben az ágyi poloskák potyautasként jutnak be az otthonokba. Sok esetben a ruházaton, csomagokon, bútorokon keresztül kerülnek be a lakókörnyezetbe. A motelekben, szállásokon könnyen összeszedhetőek, és észrevehetetlenül bekerülnek a lakásba.

Ha ilyen helyen töltött néhány éjszakát, minden holmját érdemes alaposan kimosni hazaérkezést követően. A ruházaton, csomagokon lévő peték, esetleg kifejlett rovarok így jó eséllyel elpusztulnak, és nem tudnak megtelepedni otthonában.

Használt bútor vásárlásával is könnyedén behurcolhatja otthonába az ágyi poloskát. Ilyen berendezési tárgyak vásárlása esetén mindig alaposan át kell nézni a matracot, kárpitot, a varrásokat. Lomtalanítás során összeszedett bútorokkal, régi berendezési tárgyakkal, plüss figurákkal is bekerülhet a poloska a lakásba. Elegendő, ha ezek a berendezési tárgyak ágyi poloskával fertőzött környezetből származnak. Lehetőség szerint ezeket kerülje el. Ezzel tehet az ellen, hogy véletlenül hazavigye ezt az élősködőt otthonába.

Mit lehet tenni az ágyi poloskák megjelenése ellen?

Az ágyi poloskák ellen nagyon nehéz védekezni, észrevétlenül kerülnek be a lakásba és kiválóan rejtőzködnek. Éjszakai életmódjuk miatt szinte észrevehetetlenek, amíg el nem kezdenek csípéseket okozni.

Tökéletes biztonságot nyújtó megoldás nincsen. Elegendő lehet már az is, hogy a szomszédban megjelent az ágyi poloska, vagy a lakóház fertőzött, és nincs megfelelően kezelve.  Egy kis odafigyeléssel azonban lehet csökkenteni a poloska fertőzés veszélyét.

Az ágyi poloska előszeretettel telepszik meg olyan lakásokban, amelyek túlzsúfoltak. A sok berendezési tárgy, könyvek, dobozok, tárolók remek búvóhelyeket nyújtanak számukra. A zsúfoltság csökkentése, minél kevesebb berendezési tárgy elhelyezése az ágy körül kevésbé ideális környezet számukra.

ágyi poloska domestos
Az irtásnak minden területre ki kell terjednie, különben nem hatékony

Lehetőség szerint kerülje az olcsóbb moteleket, hosteleket. Ha teheti ne vásároljon használt bútort, matracot, berendezési tárgyakat. Lomtalanításkor kitett bútorokat, különösen kárpitos felületűeket bármennyire is vonzó, ne vigye be otthonába.

Ajánlatkérés ágyi poloskairtásra +3670 293-9534

 

Ágyi poloskák jelentek meg, mit tegyek?

Az első és legfontosabb azzal kezdeni, hogy mit NE tegyen. Ne kezdjen el mindent szétdobálni, hogy felfedezze a poloskák rejtekhelyét. A vélt, vagy ténylegesen fertőzött berendezési tárgyakat véletlenül se vigye ki a szobából.

Ha elkezdi kivinni a fertőzött tárgyat (pl a fertőzött matracot), az ágyi poloska ugyanúgy megmarad a szobában. Egészen biztos, hogy nem csak a matracban van, máshol is található rejtekhelye. A matracot átviszi egy másik helységbe, ahol a kifejlett rovarok, vagy peték leesnek róla és megfertőzi a másik helységet is.

Ágyi poloska ellen domestos, teafaolaj, szódabikarbona

Több házi praktika kínál tuti megoldást az ágyi poloska ellen. A házi poloskairtással egy gond van, hogy hatástalan. Életmódjukból adódóan szakértelmet igényel a poloskairtás, gyakran olyan helyeken képes megbújni, hogy évtizedes múlttal rendelkező rovarirtók is meglepődnek rajta.

Az ágyi poloska domestos, fokhagyma vagy teafaolaj felhasználásával végzett irtási, vagy riasztási kísérletei nem vezetnek eredményre. Gyakori még a szódabikarbonás próbálkozás is, amelyet szintén nem koronáz sikert. Ezek a kezelések hatástalanok.

A házilagos irtási próbálkozások eredménye nem tudja megközelíteni azt, amit egy hozzáértő, ágyi poloskairtás területén tapasztalt rovarirtó el tud érni. Az általunk használt poloskairtó szerek teljesen biztonságosak, nem jelentenek veszélyt az emberre, vagy állatokra és hatásosak.

Ajánlatkérés ágyi poloskairtásra

 

ágyi poloska honnan jön
A hideg köd képzés minden apró résbe, repedésbe bejut

A fertőzés mértékétől függően kiegészítő ködképző kezelést is alkamazunk, amellyel a legapróbb résekbe is bejuttatjuk a poloskák hatékony ellenszerét. Ilyen helyekre házilag bejuttatni az irtószert lehetetlen.

A kereskedelmi forgalomba kapható ágyi poloskairtó szerek ugyan valamelyest hatásosak lehetnek, de meg sem közelítik általunk használt rovarirtó szer hatékonyságát. Ráadásul, ha a megfelelő, a csomagoláson feltüntetett mennyiséget használja fel, még drágább is lesz, mint egy poloskairtó szakember kihívása.

Az ágyi poloskairtás ára 13.500 forinttól elérhető. Megrendeléséhez hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot!


Ajánlatkérés ágyi poloskairtásra


Ajánlatkérés