Ágyi poloska ellen házi praktikák

ágyi poloska ellen

Az ágyi poloska ellen házi praktikákkal felvenni a harcot szinte esélytelen. Az ágyi poloska egy rendkívül jól rejtőzködő rovar, sokáig észrevétlen marad az avatatlan szem számára. A rejtélyes módon keletkező, reggelre viszkető, égő csípések árulkodnak elsőként általában jelenlétéről. 

Amikor már szemmel látható a rovarok jelenléte, a házi praktikák mit sem érnek, csak az időt húzzuk velük, hogy elkerüljük az elkerülhetetlent, az ágyi poloskairtást. Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő házi praktikákat az ágyi poloska ellen, melyeket ügyfeleinktől hallottunk.

Illóolaj, geránium olaj, levendula az ágyi poloskák ellen

Az illóolajok valóban távol tarthatják a rovarok egy részét, ha megfelelő töménységben és megfelelő módon kerülnek kijuttatásra. A legtöbb, szabadtéren használható rovarriasztó, melyet magunkra fújunk a szúnyogok, vagy kullancsok ellen, szintén illóolajokkal tartja távol a rovarokat. 

Ettől a rovarok nem pusztulnak el, sőt, sok esetben nem is kerülnek el bennünket, hanem ugyanúgy csípnek. Ha jelen van már az ágyi poloska az otthonában, hiába fújja be az ágyat illóolajjal, nem fognak elpusztulni. Még csak el sem költöznek, ugyanúgy csípni és szaporodni fognak. Minimális megelőző hatása lehet, de az ágyi poloskák ellen illóolajjal védekezni nem lehet.

Geránium olaj

 A geránium olaj az ágyi poloskák ellen valamilyen szinten hatékony lehet, több organikus poloskairtó szernek ez az alapja. A hatékonyságát tekintve messze elmarad a rovarirtók által használt kombinált hatóanyagtartalmú irtószerekétől. 

Ha nem megfelelően, nem kellő alapossággal juttatják ki, és maradnak élő rovarok, garantáltan el fognak szaporodni újból. Az ágyi poloska kiváló rejtőzködő, meglepő helyeken tudja meghúzni magát, ahova az irtószer bejuttatása egyáltalán nem egyszerű feladat.

Levendula 

A levendula egy régóta alkalmazott növény a rovarok ellen. A kertben valóban lehet rovar riasztó hatása, azonban az illóolajokhoz hasonlóan a jelen lévő kártevőket nem fogja elrettenteni a táplálkozástól. A molyok ellen sokan raknak szárított levendulát a szekrénybe, amely hatásos is ellenük. Azonban a szárított levendula semmilyen védettséget nem jelent az ágyi poloska ellen. 

ágyi poloska ellen illóolaj
Ne várja meg, míg az ágyi poloska ilyen mértékben elszaporodik otthonában! Hívjon szakembert a házi praktikák helyett!

Ágyi poloska ellen ecet, szódabikarbóna

Az ecet szúrós szaga elriasztja többek között a hangyát, abban az esetben, ha a vonulási útvonalába helyezzük ki. A poloska ellen azonban hatástalan, semmilyen hatással nem bír ellenük, csak erős ecet szag lesz otthonunkban. A szódabikarbóna szintén a hangyák ellen lehet hatásos, ugyanis elfogyasztják, és elpusztítja őket. Az ágyi poloska vérrel táplálkozik, így nem fogyasztja el a szódabikarbónát, és riasztó hatással sincsen rá.

Kovaföld az ágyi poloskák ellen

A kovaföld megkövült egysejtű állatok, algák vázából áll. Ebből állítanak elő speciális eljárással szilícium-dioxid tartalmú port. Az apróra őrölt részecskék a rovarok légzőszervét támadják meg. Mivel a rovarok légzése a potrohukon található csövecskéken keresztül történik, a por bejut szervezetükbe, amelytől kiszáradnak és elpusztulnak. A kovaföld azonban egy por állagú anyag, magasabb páratartalom esetén összeáll és semmilyen hatást nem tud kifejteni az ágyi poloska ellen. Optimális páratartalom esetén lehetetlen eljuttatni minden olyan helyre, amelyet kezelni kell, ha meg akarunk szabadulni az ágyi poloskától. Az ára jóval meghaladja egy valóban hatékony, szakszerű ágyi poloskairtás árát. 

Mi a valóban hatékony megoldás az ágyi poloska ellen?

Az ágyi poloskairtás szakemberrel. Az poloskairtás első lépése, hogy a szakember feltérképezi a fő gócpontokat, megkeresi hol tartózkodnak az ágyi poloskák. A legtöbb esetben permetezéssel megszünthető az ágyi poloska fertőzöttség. A permetezéssel egy tartós méregmezőt hozunk létre, amelybe belemászva elpusztulnak az ágyi poloskák. Különösen erős fertőzöttség esetén légtér kezelés is szükséges lehet a megbúvó rovarok kiűzése érdekében. Az alkalmazott irtószerek emberre, és melegvérű állatokra veszélytelen. Amennyiben hüllőt, rovarokat, halakat, vagy bármilyen más hidegvérű állatot tart kedvtelésből, erről tájékoztassa a poloskairtó szakembert a kezelés megkezdése előtt! 

A rovarirtó szakember tájékoztatni fogja arról, hogy amennyiben szükséges, milyen előkészületeket kell elvégezzen az irtást megelőzően. Ami nagyon fontos, hogy semmi esetre se vigyen ki semmilyen tárgyat a fertőzött szobából, ezzel a többi helyiséget is megfertőzheti.

Az ágyi poloska ellen nehéz védekezni, hatékonyan csak szakember tudja megszabadítani az éjszakai vérszívóktól. Ha meggyűlt a baja az ágyi poloskával, hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot!


Ágyi poloskairtás ajánlatkérés


Ajánlatkérés