Ágyi poloska jelei a lakásban

ágyi poloska jelei

Az ágyi poloskákkal osztozni ágyunkon egyáltalán nem kellemes élmény. Mielőtt azonban megrendelnénk az ágyi poloskairtást, érdemes megnézni, hogy az ágyi poloska jelei felfedezhetőek-e a lakásban, vagy valamilyen más rovar, például szúnyog, pók, vagy esetleg bolha okozza e a kellemetlenséget.

Ágyi poloska jelei: csípések

Az ágyi poloska csípést könnyen össze lehet keverni más rovarok csípésével. A rovarcsípések megkülönböztetése a szakavatott szem számára sem könnyű feladat. Az ágyi poloska csípésére egészen eltérően reagálnak az áldozatok. Van, aki érzékenyebb csípésükre és nagyméretű, viszkető égő dudorokként jelenik meg a csípés, de van olyan is, akinél enyhébb tünetek jelentkeznek. 

Az ágyi poloska csípés reggelre jelentkezik általában azokon a felületeken, amely a takaró alól kilátszhatnak, ezeken a helyeken táplálkoznak előszeretettel ezek az apró rovarok. 

Az ágyi poloska árulkodó jelei

Az ágyi poloska jelei közül a legegyértelműbb, ha magát a rovart, vagy petéit látjuk. Az ágyi poloska mérete 5-7 mm, barnás színű, jellegzetes, ovális formájú rovar, a mezei poloskához igen hasonló testének formája. A testét vonalak sávozzák. Táplálkozás után méretük akár az egy centimétert is elérheti. 

6-12 hónapig élnek. A nőstény poloskák életük során akár 200 petét is képesek lerakni. Életük során többször vedlenek, így az ágyi poloska jele lehet a levedlett bőr is, vagy a már elpusztult rovar is. 

Nappal rejtőzködnek, éjjel jönnek elő táplálkozni. A legapróbb résekben is képesek megbújni, így nappal nagyon nehéz őket megtalálni. Amennyiben jelenlétük nappal is könnyen észlelhető, nagyon komoly ágyi poloska fertőzöttség áll fenn. 

A poloska peték mérete igen kicsi, maximum 1 milliméter nagyságúak, fehéres, átlátszó színűek. Mivel igen aprók, és védett, eldugott helyekre rakják le őket, avatatlan szem számára nehéz őket észrevenni.

Ágyi poloska jelei: szag, ürülék

Ahol az ágyi poloskák táplálkoznak, ott végzik szükségleteiket is. Az ürülék az egyik legkönnyebben észrevehető jele az ágyi poloskának. Mivel vérrel táplálkoznak, ezért ürülékük lényegében alvadt vérből áll. Könnyen észrevehető, vöröses barnás apró foltok árulkodnak az ágyi poloska jeléről a takarón, vagy a matracon.

 

ágyi poloska jelei ürülék
Az ágyi poloska árulkodó jelei az ürülékük, a levedlett bőr, és maga a rovar

A nagyobb ágyi poloska elszaporodás esetén a fertőzött szobákban jellegzetes, édeskés szag tapasztalható. A rovar által kiválasztott váladék jellegzetes szagát lehet érezni, melynek funkciója a többi ágyi poloska odavonzása. Ha az ágyi poloska jelei közül a szag is észrevehető, feltehetően jelentős az elszaporodásuk. 

Hol keressem az ágyi poloskát?

Mivel egy rejtőzködő életmódot folytató éjszakai vérszívó rovar, az ágyi poloska jeleit az ágy és környékének eldugottabb részeinél kell keresni, melyek nincsenek szem előtt. A leggyakrabban a matrac varrásába, az ágykeret apró réseibe, az ágyneműtartóban tárolt, nem használt ágyneműkben találnak búvóhelyet. Nagyobb fertőzések esetén akár a konnektorokban, szekrényekben tárolt ruhákban, plüss állatokban is előfordulhatnak.

Mit tegyek, ha tapasztalom az ágyi poloska jeleit?

Az ágyi poloska fertőzöttség magától nem oldódik meg, hosszú hónapokig képesek táplálék nélkül is túlélni. Hozzáértés és megfelelő irtószerek nélkül irtásuk lehetetlen feladat. Mindenképpen célszerű szakemberre bízni az irtásukat, ha az ágyi poloska jelei felfedezhetőek otthonában. 

Ha segítségre van szüksége az ágyi poloskák irtásában, hívjon minket bizalommal a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot! Több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezünk a kártevőirtás területén!


Ágyi poloskairtás ajánlatkérés


Ajánlatkérés