asd
Kezdőlap Bolha

Bolha

A bolha egy apró, szabad szemmel alig látható vérszívó rovar. A lakásban kizárólag passzív úton juthat be, mi magunk, vagy kedvencünk hozhatja be otthonunkba. A bolhák okozta tüneteket nem mindig könnyű felismerni. A bolhacsípésnek sokféle megjelenési formája van. Elsősorban a végtagokon jelennek meg a csípések, leginkább a bokát kedveli.

A bolha megjelenése

A bolha 2-4 mm hosszú, fényes testű, sötétvörös, gesztenyebarna színű, lapos, szárnyatlan rovar. Lábai erős karmokban végződnek, hátsó lábpárjával akár 5-10 cm magasra és 10-30 cm távolságra is ugrani képes. Igen szapora parazita. A nőstény bolha élete során, akár 4-500 petét is lerakhat. A peték mérete 0,5 milliméter, szabad szemmel szinte észrevehetetlen.

Bolhairtás

A bolhairtás akár házilag is eredményes lehet, ha nem komoly fertőzöttségről van szó. Leghatékonyabb ellenszere az alapos takarítás, amellyel az enyhe bolhafertőzöttséget megszüntetheti. Ha házikedvencén tapasztalja a bolhákat, alaposan fürdesse meg és kezelje valamilyen bolhariasztó készítménnyel.

Ha már szemmel láthatóan sok bolha található az otthonában, ne próbálkozzon házilagos irtással, segítünk megszabadulni a  bolháktól! Ha segítségre van szüksége a bolhák ellen, hívjon minket a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet a bolháról és a bolhairtásról!

bolha

Bolha a lakásban

A bolha a lakásban egyféleképpen jelenhet meg. Ön, vagy házi kedvence hozta be az otthonába. A bolhák nem közlekednek olyan módon, mint a csótány, vagy az ágyi poloska.  A csőáttörések, nyitva hagyott ablakok, repedések...