Kezdőlap Csótány

Csótány

A csótány az egyik legelterjedtebb rovar kártevő. Főképp társasházakban, panel lakásokban van jelen, de megtalálható olykor családi házakban, istállókban is. Magyarországon három csótányfajta miatt szükséges a csótányirtás. Ezek a német, a konyhai és az amerikai csótány.

Csótány a lakásban

A csótányok jelenléte egyrészt visszataszító az emberi szem számára. Nagyon gyorsan el tudnak szaporodni, és az éjszakai órákban élelemgyűjtő körútjukon fel le szaladgálnak a lakásban. Mindenre rámásznak, minden élelmiszer veszélyben van tőlük. Nincs előttük akadály, bárhova bejutnak, ahol élelmet találnak.

Elsősorban a nedves környezetet szeretik, magas a folyadék szükségletük. Élelem nélkül sokáig bírják, de víz nélkül hamar elpusztulnak. Elsősorban a konyhában tűnnek fel a csótányok, ahol minden körülmény megfelelő számukra. Szinte korlátlanul találnak élelemet, és vizet, valamint búvóhely is jócskán akad. A csővezetékek környékét, vízelvezető szegélyeket különösen kedvelik.

Csótányok kiirtása

A csótányokat kiirtani egy nagyon nehéz feladat, mivel igen nagy a visszafertőződés veszélye. Ha egyszer bejutottak, szinte biztosan visszatérnek előbb-utóbb. A leghatékonyabb védekezés ellenük a szakember által végzett, alapos és teljeskörű csótányirtás, majd folyamatos, preventív jellegű rovarirtás. Nagyon fontos még a bejutási pontok lokalizálása, és amennyiben lehetséges, azoknak megszüntetése.

Ha megjelentek Önnél a csótányok, és szeretne megszabadulni tőlük, segítünk! Hívjon a a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet a csótányról és a csótányirtásról!

csótány

Csótány a lakásban

A társasházak, panel lakások leggykoribb kártevői a csótányok. Hazánkban leggyakrabban három fajta csótány, a német, az amerikai és a konyhai csótány okoz problémát. A világon összesen majd 4000 fajtája ismert a csótányoknak, így akár...