Kezdőlap Darázs

Darázs

Sárga, fekete csíkos, zümmögő rovar, amely mindannyiunk életét megkeserítette már a strandokon. A darázs a strandok, vízpartok kötelező kelléke, amely ugyan nem örömteli, de elviselhető. Azonban, ha kertünkbe költözik, könnyen elviselhetetlenné, sőt veszélyessé válik a darazsak jelenléte.

Darázs jellemzői

A darázs általános mérete 1,5-2 centiméter. Némely faj ennek a duplájára is képes megnőni, azonban ez nem igazán jellemző. Testük általában fekete sárga színű, a lódarázs jellemzően rozsdabarna. Hártyás szárnyuk van, melyek nyugalmi állapotban a testük két oldalára lapulnak.

A darazsak jelenléte igen veszélyes. Agresszívan védik fészküket. Különösképpen a lódarázs védelmezi intenzíven otthonát. Csípése nagyon fájdalmas, és akár halálos is lehet. A darazsak fullánkja visszahúzható, így akár egymás után többször is képes megcsípni áldozatát, és harapni is tud fejlett rágószervével.

Leggyakrabban a német, a francia, és a lódarázs megjelenése okoz problémát a ház körül. Fészküket redőnytokokba, padlásokra, széldeszka alá, fákra, a földbe, védett sarkokba készíti el.

Darázsirtás

A darázsirtás egy nagyon veszélyes munka. A házilagos darázsirtást nem javasoljuk, akár az életébe is kerülhet. Ráadásul sok esetben nagyon nehezen megközelíthető helyen található a fészek, szakértelmet igényel a megtalálása és a darázsirtás elvégzése. Megfelelő védőruházat nélkül nem szabad nekiállni a darázsirtásnak, ez nagyon veszélyes.

Ha meggyűlt a baja a darazsak bármely fajtájával, segítünk! Hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet a darazsakról és a darázsirtásról!

darazsak

Darazsak a ház körül

Magyarországon jellemzően a francia darázs, a lódarázs, kecskedarázs és a német darázs okoz problémát a darazsak fajtái közül. A darazsak fajtái között találhatóak olyanok, amelyek magányosan élnek, azonban a darazsak legtöbb fajtája kolóniában él,...