Egér jelei a lakásban

egér jelei a lakásban

Az egyik legelterjedtebb rágcsáló a világon az egér. Sokszor nem is látható, hiszen főképp éjszaka aktív, de az egér jelei a lakásban könnyen felfedezhetőek. Az ember közelségét kedvelő rágcsáló könnyen megtelepedik és elszaporodik az otthonokban. Jelenlétére elsősorban a kertes házak és a földszinti lakások esetén kell számítani. Főképp ősszel vagy télen a hideg idő, és a kevesebb természetes táplálék miatt költöznek be a lakásokba.

Ha csak néhány egér költözött be a lakásba, időben felismerve általában könnyen kiirthatóak. De ha fészket alakítanak ki, nagyon hamar elszaporodnak. Jelenlétük igen zavaró,  és komoly problémákat okozhatnak. Az egerek jeleit a lakásban kis odafigyeléssel könnyű beazonosítani, így időben lehet az egérirtást elvégezni.

Melyek az egér jelei a lakásban?

Az egér a lakásban, vagy házban éppen olyan jól érzi magát, mint természetes környezetében. Az emberi táplálék teljesen kielégíti szükségleteit, és bőven talál magának fogának koptatásához  rágnivalót egy átlagos háztartásban is.

Folyton növő fogaik koptatása miatt állandóan rágniuk kell, ezért megrágnak mindent, amin koptathatják fogaikat. Ha ismeretlen rágásnyomok tapasztalhatók a bútorokon, ruhákon, kirágott élelmiszerek bukkannak fel a szekrényekben, ezek az egér jeleinek tipikus tünetei a lakásban. 

Leggyakrabban az egérürülék az, ami azt jelzi, hogy otthonunkat hívatlan vendégekkel osztjuk meg. Nagyjából rizsszem nagyságú, fekete ürülékük könnyen észrevehető, és vizeletükkel együtt jellegzetes pézsmás, egér szaga van.

egér jelei a lakásban mit tegyek

Egér jelei a lakásban: mi kaparászik?

Árulkodó jel a lakásban az egérről, ha este, éjszaka kaparászás, motoszkálás, cincogás hallatszik. A szemünk sarkában elsuhanó szürkés-fekete csík sem feltétlenül szemkáprázat. Nagyon gyorsan tudnak szaladni. Elsősorban a fal mellett közlekednek, de akár a falon is képesek megkapaszkodni. Ha gyakran tapasztalható ez a “szemkáprázat”, érdemes körülnézni otthon, és megpróbálni megkeresni az egér jelenlétére utaló további jeleket. 

A ruhásszekrények kevésbé háborgatott aljában, a kamrában, olyan helyeken, ahol viszonylag nyugalmuk lehet, előszeretettel alakítanak ki fészket. Az ilyen helyeket érdemes átnézni, előfordulhat, hogy egérfészek is van, ha észrevehetők az egér jelei a lakásban. 

Ha szemmel látható az egerek jelenléte, az már egy igen komoly szaporulatra is utalhat. Az alapos megfigyelők azonban az elszaporodásukat megelőzően is egészen biztosan felfedezhetik az egér jeleit a lakásban. 

Mit tegyünk, ha egér van a házban, lakásban?

Ha nincs sok egér, csak egy-egy példány szökött be a hideg elől, érdemes csapdát kitenni oda, ahol mozognak. Ha csak néhány egér van a házban, vagy a lakásban, feltehetően ez megoldja a problémát.

Ha az egérre utaló jelek a lakásban sok egér jelenlétére engednek következtetni, szakembert kell hívni. A házilagos egérirtás ilyen esetben valószínűleg nem fog működni, egérirtásra lesz szükség. 

Ha egér van a házban, vagy a lakásban és szeretne megszabadulni tőlük, segítünk! Hívjon minket a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot és segítünk!


Ajánlatkérés


Ajánlatkérés