Kezdőlap Egér

Egér

Az egér az egyik legelterjedtebb rágcsálófaj a világon. Mindenhol megtalálható, ahol az emberek. Az egerek előszeretettel tartózkodnak emberi környezetben is. A házak, lakások, kertek minden életfeltételt biztosítanak nekik.

Igen szapora rágcsáló, néhány hét alatt képes elszaporodni a házban, vagy a ház körül. Mindent megrág, mindenbe belepiszkít. Az ürüléke és vizelete igen jellegzetes szagú, és számos betegséget terjeszthet. Az egérirtás, ha komoly egérszaporulatról van szó, egyáltalán nem könnyű feladat.

Egér fajták

A leggyakrabban az emberi környezetben előforduló egér fajták a házi egerek és a mezei egerek. Kiválóan másznak, ugranak, akrobatikus képeséggekkel rendelkeznek. A legapróbb réseken is képesek átpréselni magukat, így könnyedén bejutnak a házba, vagy lakásba is.

Fészküket nyugodt helyeken készítik, ahol komoly élelmiszertartalékokat halmozhatnak fel. Igen szapora állatok, hat hetes korukban ivarérettek és megkezdik a szaporodást. Évente öt-hat alkalommal ellenek, általában 8-10 egér születik egy alkalommal.

A természetben általában növényi táplálékot és rovarokat fogyasztanak. Nem válogatósak, a házba bejutva az emberi táplálék tökéletesen megfelel az egereknek. Sokáig bírják táplálék és víz nélkül, így szinte bárhol megélnek. Egészen szélsőséges időjárási körülményekhez is kiválóan alkalmazkodnak. Gyakran előfordulnak akár hűtőházakban is.

Bundájuk színe fajtánként változó. A házi egerek színe a világosbarnától a sötét szürkéig változó. A mezei egér bundája sárgás-barna, hasa világos színű. Mindkét fajnak folyton növő metszőfoga van, így állandóan rágniuk kell. Mindent megrágnak, amelyen koptathatják fogaikat. Az ürülékük árulkodik jelenlétükről, amelynek jellegzetes szaga van, és fertőzések táptalaj lehet.

Irtásukkal lehet házilag is próbálkozni, ha nem komoly az elszaporodásuk, jó eséllyel sikeres lehet a házi egérirtás. Ha komoly szaporulat alakul ki, célszerű szakember segítségét kérni.

Ha szüksége van egérirtásra, vagy kérdése volna hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet az egerekről!

gipszkarton felett szaladgáló egerek ellen

Mit tehet a gipszkarton felett szaladgáló egerek ellen?

A gipszkarton felett az egerek biztonságos búvóhelyet találnak, kényelmes fészkeket alakíthatnak ki. Senki sem zavarja őket, így a gipszkarton felett szaladgáló egerek nagyon jól érzik magukat ezeken a helyeken. Nem könnyen lehet őket kiűzni,...
egér jelei a lakásban

Egér jelei a lakásban

Az egyik legelterjedtebb rágcsáló a világon az egér. Sokszor nem is látható, hiszen főképp éjszaka aktív, de az egér jelei a lakásban könnyen felfedezhetőek. Az ember közelségét kedvelő rágcsáló könnyen megtelepedik és elszaporodik az...

Egér a házban, lakásban

A ház körül előforduló egérfélék a mezei egér és a házi egér. Amíg csak néhány egérrel van a kertben, különösebb problémát nem jelentenek. Ha azonban kedvező életfeltételeket találnak, könnyen elszaporodnak. Az egér a házban...