Fáraóhangya irtása hatékonyan

fáraóhangya

A fáraóhangya a hazai hangyafajták között különlegesnek számít. A hagyományos hangyairtás, vagy a házi módszerek használata a legtöbb esetben csak olaj a tűzre, éppen az ellenkezőjét érjük el vele, mint szeretnénk. A szakszerűtlen irtási kísérletekkel nem, hogy kevesebb hangya lesz a lakásban, de egyre több apró vörös fáraóhangya keseríti majd meg az életünket. A fáraóhangya csípés lehetőségétől nem kell tartani, mert nem csípnek. Ellenben számos betegséget terjeszthetnek, mindent megrágnak, mindenbe belemásznak, mindenhol ott vannak, nagyon zavaró lehet a jelenlétük.

A panel hangya

A fáraó hangya gyakori elnevezése még a panel hangya is, amely nem véletlen! Ez a hangyafajta elsősorban a panel- és társasházak hívatlan vedége. A hangyák alapesetben a kertekben élnek, és csak bizonyos esetben jönnek be a lakásba. A leggyakoribb ok a túl sok eső, melyet nem szeretnek, bejönnek a lakásba és ott szembesülnek a terített asztallal és bekerül otthonunk az élelemszerző útjukba.

A fáraóhangyák azonban mások, ők kifejezetten a lakásokban érzik jól magukat, és nagyon ritkán hagyják el a lakásokat a kertért. Ez annak köszönhető, hogy a trópusokról származnak, és nagyon szeretik a meleg, párás helyeket. Ezt tökéletesen megtalálták a panelokban, társasházakban. Különösen a fűtési szezont kedvelik, ilyenkor igen gyorsan képesek elszaporodni.

Szinte bárhol képesek fészket kialakítani, a királynő lerakja a petéit a bútorokba, karnisba, szegélylécbe, ajtófélfába, ablakba, de akár még a konnektorok vezetékeibe is. A vezetékek csatornáin közlekedve aztán egész panelházakat képesek megfertőzni, ahogy egyre több és több hangya kel ki a petékből.

Hogy néznek ki a fáraóhangyák?

A leggyakrabban a dolgozókat láthatjuk, apró méretű,1 mm körüli vöröses-barnás színű rovarok. A hímek feketék, és szárnyat viselnek, de ritkán látni őket, mert sokszor elő sem jönnek a bolyból párzani. A hímek élete igen rövid, a párzás után kb 4 hét. A királynő kb egy évig él, ezalatt 4-500 petét rak. Egy bolyban több királynő is található, amelyek folyamatosan biztosítják az utánpótlást. Ha túlszaporodnak, keresnek maguknak másik helyet, így könnyen megfertőzhetnek akár komplett társasházakat is.

fáraó hangya irtás
Apró, 1 mm környéki vöröses barnás hangyák, melyek tömegesen jelennek meg

Miért nehéz a fáraóhangya irtás?

A fáraóhangyákat körültekintően kell irtani, nem mindegy, hogy milyen hangyairtó szerrel kezeljük őket. A sajátosságuk, hogy veszélyt érezve elkezdenek aktívabban szaporodni, és új élőhelyeket birtokba venni.

Az általános hangyairtó szerekben kiűző hatású hatóanyagok is megtalálhatóak, melyek kiűzik a rovarokat a búvóhelyeikről. Ezt a fajta irtószert a fáraóhangya irtás során nem szabad használni, mert könnyen csak még több hangya lesz, vagy átzavarjuk őket a szomszédba. Onnan pedig idővel egészen biztosan visszajönnek, különösen, ha ott sem szakszerű hangyairtást végeznek.

Ha házilag szeretné megpróbálni őket kiírtani, mindenképpen csak olyan irtószert válasszon, amely kifejezetten a fárahangyák ellen hatásos. Sok esetben rezisztencia is kialakul ezek ellen az irtószerek ellen, azaz hozzászoknak a rovarok, és nem elég hatékony a kolónia kiírtásához. Ha több helyen is tapasztalja a jelenlétüket, több vélt, vagy valós fészek van, nagyobb a fertőzés, célszerű rovarirtót hívni.

A fáraó hangya irtását a rovarirtók mikrokapszulázott irtószerrel és hangyairtó csalétek (gél) kihelyezésével végzik, mely kifejezetten a fáraóhangyák ellen lett kifejlesztve. Minden esetben körültekintően, kellő alapossággal kell kezelni a problémát, hogy ne legyenek rendszeresen visszatérő vendégek ezek az apró rovarok.

Ha fáraóhangya irtás szükséges Önnél, örömmel segítünk! Hívjon minket a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki űrlapunkat!

Ajánlatkérés