Gyakori kérdések a hangyairtásról

hangyairtás gyakori kérdések

A hangyák az egyik leggyakrabban előforduló kártevők az otthonokban, vagy a kertben. A hangyairtással kapcsolatban sok kérdést kapunk, melyekre igyekszünk most válaszolni, hogy Ön is tisztában legyen ezekkel a tudnivalókkal. A hangyairtás sok esetben házilag is elvégezhető, de vannak esetek, mikor csak a szakszerű hangyairtás a célravezető.

Miért szükséges a hangya írtása?

A hangyák mindenevő rovarok, a kenyérmorzsától a gyümölcsökön át, a húsig bármit elfogyasztanak, mindenbe belemásznak. Jelenlétük igen zavaró, némely hangya fajta csípése igen fájdalmas. A gyepet károsíthatják, a fán a gyümölcsöket megrághatják. A hangya hordozója lehet különböző betegségeknek, kórokozóknak amelyek emberekre is veszélyt jelenthetnek.

A legapróbb résekbe is bemásznak, így az élelmiszerek közé is könnyen bejutnak. A lábukra tapadt kórokozókat az élelmiszerre tapasztják, amelyet elfogyasztunk. A hangyák tehát nem csak zavaróak, de egészségügyi problémákat is okozhatnak.

Házilag, vagy rovarirtóval?

Kereskedelmi forgalomban kapható hangyairtó készítményekkel, vagy házi praktikákkal, pl sütőpor, cukros víz érdemes egy próbát tenni, ha nem inváziószerű a hangyák jelenléte. A hangyák vonulási útját meg kell figyelni, és ezeket a szereket erre az útvonalra kell elhelyezni.

Eredményes lehet már az is, ha a szokottnál jobban odafigyel arra, hogy az élelmiszerek ne maradjanak elől, és gyakrabban takarít. A hangyák csak akkor mennek be egy lakásba, ha ott élelmet találnak.

Ha egy héten belül megszűnik a hangyák jelenléte, akkor sikeresnek mondható a házilagos hangyairtás. Ha egy hét elteltével is jelen vannak a hangyák, akkor nem érdemes tovább várni, szakembert kell hívni. 

Hogyan történik a hangyairtás?

A hangyairtást teljesen biztonságos, 100%-ban engedélyezett, HACCP előirásoknak teljeskörűen megfelelő irtószerekkel végezzük. Az irtási módszerek közül mindig a helyszín sajátosságai alapján választjuk ki az adott körülményekhez a leghatékonyabb módszert. Ezek a módszerek a permetezés, a porozás vagy a gélezés.

A permetezés a legtöbb helyen alkalmazható, ha nem porózus a kezelendő felület. A permetezéssel mikrokapszulázott írtószert juttatunk a hangyák vonulási útjába, amelyeket lábukra tapasztva a bolyba is behordanak, így a bolyban lévő társaik is elpusztulnak. Az irtószer néhány hónapon belül lebomlik, a hangyák pedig elkerülik az Ön otthonát.

Amennyiben a kezelendő felület porózus, nedvszívó és ezért nem alkalmazható a permetszer, hangyairtó porral végezzük az irtást. Porozással történik a hangyaboly irtása is. Ha a hangyák a falban, repedésekben telepedtek meg, porzógépünk segítségével nagy nyomással, hatékonyan tudjuk bejuttatni az irtószert a szükséges helyekre.

A gélezéses hangyairtást olyan helyeken alkalmazzuk, ahol gyakori felmosás szükséges (pl fürdőszobában, vizes helységekben), így az irtószer nem tudja kellő ideig kifejteni hatását. A hangyairtó gél a mikrokapszulázott irtószerhez hasonlóan a hangya testére ragad, így a fészekbe is behurcolja magával. A gélezéses eljárás semmilyen nyomot nem hagy, a gélt tégelyekbe helyezzük ki. Ha elfogy, vagy megszűnik a hangyák okozta probléma, egyszerűen kidobhatók.

hangyairtas gel
A hangyairtás gélezéssel, permetezéssel, vagy porozással történik. A gél csábító a hangyák számára.

A hangyairtás gyerekbarát?

Igen, az általunk használt hangyairtó szerek teljesen biztonságosak, csak és kizárólag a rovarokra veszélyesek. Nyugodtan alkalmazható gyermekek, kutyák, macskák, vagy más háziállatok mellett is. Ha kedvtelésből hüllőket, halakat, rovarokat, vagy más hidegvérű állatokat tart, arról feltétlenül tájékoztassa a hangyairtást végző szakembert!

Elő kell készülni a hangyairtásra?

Általában nem szükséges semmiféle előkészület, és a lakást sem kell elhagyni az irtás idejére. Ha meg tudja figyelni, hogy a hangyák merrefelé vonulnak, vagy hol közlekednek a házban, vagy az udvaron, hol lehet a feltételezett fészkük, az nagy segítség a hangyairtónak.

Kertben lehetséges a hangyairtás?

A hangyairtás a kertben az időjárási viszontagságok és a visszafertőződés esélye miatt nagyon nehéz feladat. Az általunk kifejlesztett eljárással igen jelentős mértékben csökkenthető a hangyák jelenléte a kertben. Az irtás sikerességét több tényező is befolyásolja, az adott körülmények ismeretében lehet megmondani azt, hogy az Ön kertjében a hangyák kiirtása milyen hatékonysággal oldható meg.

Ha a hangyák a kertjében okoznak problémát, vegye fel velünk a kapcsolatot. Egy minden részletre kiterjedő konzultáció után helyszíni megtekintés után tudunk biztosat mondani arról, hogy az Ön kertjében elvégezhető-e a hangyairtás.

A szárnyashangya okoz problémát?

A szárnyashangyák a szaporodási időszakban jelennek meg. Ezek a rovarok ártalmatlanok, 1-2 hét alatt, a szaporodási időszak végén elpusztulnak. Jelenlétük bár ijesztően hat, de általában csak a nyitva hagyott nyílászárókon keresztül jutnak be a lakásba. A kertben védekezni ellenük nem lehet, jelenlétük teljesen normális a szaporodási időszakban. Irtásuk általában nem szükséges, ha tömegesen jelennek meg a lakásban, és zavaró a jelenlétük, a hangyairtás megoldást jelent ellenük. A szárnyas hangyákról bővebben ide kattintva olvashat.  

Bízunk benne, hogy sikerült segítséget nyújtanunk a hangyairtással kapcsolatos kérdésekben! Ha meggyűlt a baja a hangyákkal, kérjen ajánlatot hangyairtásra a lenti űrlap kitöltésével, vagy hívjon a a +3670 293-9534-as telefonszámon


Hangya irtás ajánlatkérés


Ajánlatkérés