Hangya ellen házilag: Házi praktikák a hangyák ellen

hangya ellen házilag

A hangya ellen házilag is fel lehet venni a harcot, és igen gyakran hatásos is lehet. Számos házi praktika a hangya ellen valóban működik és megszüntethető velük e szorgos kis rovarfajta zavaró jelenléte. A hangyairtás megrendelése előtt érdemes megpróbálkozni a hangyák házilagos irtásával is. Azonban tudni kell feladni a harcot hangyainvázió esetén és szakértő segítségét kérni.

5+1 házi praktika hangya ellen

Számos tévhit és félinformáció kering a hangya ellen házilag is alkalmazható praktikákkal kapcsolatban. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani Önnek, hogy melyek azok a házi praktikák, amelyek valóban hatékonyak lehetnek a hangyák ellen. Mielőtt hívna minket, érdemes kipróbálni az alábbi hangyairtási tippeket, alkalmazásukkal sok esetben elkerülhető a hangyairtás. Ha azonban úgy érzi, hogy házilagos hangyairtási kísérletei kudarcba fulladtak, hívjon szakembert, maguktól nem fognak odébb állni.

1.Hangya ellen házilag felmosószerrel

Gyakran kérdezik tőlünk, hogy felvehetik e a harcot a hangya ellen házilag felmosószerrel. A válasz igen és nem egyaránt. A felmosószer önmagában nem riasztja a hangyákat, azonban a gyakori takarítással sokat tehetünk a hangyák távoltartása érdekében. 

A hangyák akkor jelennek meg a lakásban, ha élelmet találnak ott. Élelmet pedig az elől hagyott, lepotyogott, könnyen elérhető élelmiszerek jelentenek számukra otthonunkban. Ha megjelennek a hangyák, érdemes különösen ügyelni a tisztaságra, hogy ne találjanak könnyen élelmet. Gyakran söprögessünk össze, takarítsunk fel. Az élelmiszereket mindig rakjuk el, helyezzük jól záródó dobozokba, ahol a hangyák nem férnek hozzá.

2. Hangyairtás szódabikarbóna, sütőpor használatával

Az egyik leghatékonyabb házi megoldás, ha a hangyák vonulási útvonalába szódabikarbónát, vagy sütőport szór ki. A hangyák örömmel elfogyasztják, majd belepusztulnak, mivel a sütőpor és a szódabikarbóna számukra mérgező. Ha szerencsés, ez akár megoldhatja a hangyák okozta problémákat

3. Hangya ellen házilag ecettel

A hangyák szaglása igen fejlett, és nem kedvelik az erős, szúrós szagú ecetet. Ha tehetik jó messzire elkerülik. Ha ecetet permetezünk a hangyák vonulási útjába, el fogják kerülni azt. Azonban az ecet szaga az emberek számára sem kellemes, így az ecet a hangyák ellen nem a legkellemesebb megoldás.

hangya ellen házilag praktikák, tippek
A hangyák, ha élelmet találnak rendszeresen visszajárnak, amíg élelemutánpótlást találnak. A hangya ellen házilag legegyszerűbben gyakori takarítással és az élelmiszerek elzárásával próbálkozhat.

4. Illóolaj a hangyák ellen

A rovarriasztó szerek egyik gyakori összetevői közé tartoznak az illóolajak. Ezek nem csak az emberek számára kellemesebb illat miatt van, hanem rovarriasztó hatásuk miatt is. Elsősorban a levendulaolaj, a teafaolaj és a borsmenta olaj amely riasztólag hat a rovarokra, így a hangya ellen házilag folytatott küzdelemben is segítséget nyújthat. Vízzel összekeverve, permetezve érdemes a vonulási útvonalukra kijuttatni.

5. Hangyacsapda, hangyairtó gél

Ha nem nagy a hangyafertőzés, érdemes a lakosság számára is elérhető hangyairtó szereket is kipróbálni. Sok esetben teljes megoldást jelenthet. A lakosság számára elérhető hangyairtó szerek közül összeállítottunk egy csomagot, mely a legnagyobb hatékonysággal segít felvenni a harcot a hangyák ellen, rovarirtó kihívása nélkül. Hangyairtó csomagunkat IDE KATTINTVA megtalálhatja. Ha nem oldja meg a problémát néhány napon belül, érdemes inkább szakembert hívni.

+1 Hangyacsapda hangya ellen házilag

Házilag is készíthető hangyacsapda, cukor és víz összekeverésével. Kevés vízben oldjon fel annyi cukrot, hogy sűrű, ragacsos cukorszirupot kapjon. Ezt töltse egy kis tálkába, és helyezze ki a hangyák útvonalába. A hangyák nagyon szeretik a cukros élelmiszereket, így nem tudnak majd ellenállni neki. Belemásznak a tálkába, ahol beleragadnak, és nem tudnak kimászni. Nem túl gusztusos megoldás, és tény, hogy csak a hangyák tüneteit szünteti meg, azt viszont hatékonyan. 

A hangyák okozta probléma megoldásához a hangyabolyt kell megtalálni, és elpusztítani a hangyákat. Fentiek elsősorban tüneti kezelések, és hatékonyságuk nem garantált. Igazán hatékonyan a hangya ellen házilag védekezni nehéz, ám nem lehetetlen, egy próbát mindeképpen megér. Ha egy héten belül nem sikerül megszüntetni a problémát, hívjon minket a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot és örömmel megszabadítjuk a hangyáktól!

Ajánlatkérés