Kezdőlap Hangya

Hangya

A hangya az egyik legelterjedtebb kártevő, amely problémát okoz a háztartásokban. Mindegy, hogy kertes ház, társas ház, vagy lakás, a hangyák könnyen bejutnak az otthonokban, és ott sok bosszúságot okozhatnak jelenlétükkel. Megrágják az élelmiszereket, és pillanatok alatt elözönlik a lakást, ha könnyű táplálékhoz jutnak.

Némely fajnak nem csak bosszantó a jelenléte, de igen kellemetlen a csípése is. Jól fejlett szájszervével harapja meg áldozatát, amely igen fájdalmas, és a hangyasav miatt bőrirritációt, kiütéseket okozhat.

Hangya fajták a lakásban

A hangyák a lakásba leggyakrabban passzív úton jutnak be, azaz mi hurcoljuk be őket. Gyakran élelmiszerek között megbújva, pl gyümölcsökkel, zöldségekkel, vagy cserepes növények földjében megbújva jutnak be az otthonokba. Ott aztán könnyű élelmet találnak, és a lakás bekerül táplálékforrásaik közé, így gyakra visszatérnek táplálékért.

Ha megtelepszik a társasházba valamely hangyaféle, a lakások között könnyedén közlekedik a vízvezetékek, elektromos hálózat mentén. Így a lakások között közlekedve szerzi meg a szükséges táplálékot. Ezért nagyon fontos, hogy ne csak a szemmel látható hangyák kerüljenek elpusztításra, hanem azok is, amelyek éppen nincsenek szemünk előtt.

Hangyairtás leggyakrabban három hangyafaj miatt válik szükségessé Ezek a gyepi, vagy kerti hangya, a fáraóhangya, valamint a házi hangyák példányai. Irtásuk permetezéssel, vagy gélezéssel történik. Házilag is megszüntethető a hangyainvázió, amennyiben csak néhány rovarról van szó. Komolyabb elterjedésük esetén célszerű rovarirtó szakember segítségét igénybe venni.

Ha elözönlötték a hangyák, és szüksége volna segítségre, hívjon minket a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet a hangyákról és a hangyairtásról!

hangyairtás gyakori kérdések

Gyakori kérdések a hangyairtásról

A hangyák az egyik leggyakrabban előforduló kártevők az otthonokban, vagy a kertben. A hangyairtással kapcsolatban sok kérdést kapunk, melyekre igyekszünk most válaszolni, hogy Ön is tisztában legyen ezekkel a tudnivalókkal. A hangyairtás sok esetben...
szárnyas hangya

Szárnyas hangya inváziója, irtása, védekezés a szárnyas hangya ellen

A jó idő beköszöntével egyre több helyen találkozhatunk a szárnyas hangya megjelenésével. Gyakran előfordul, hogy a szárnyashangya a lakásban is megjelenik, nem csak a kertben. Sokan ilyenkor hangya invázióra gondolnak, és megrendelik a hangyairtást,...
hangya ellen házilag

Hangya ellen házilag: Házi praktikák a hangyák ellen

A hangya ellen házilag is fel lehet venni a harcot, és igen gyakran hatásos is lehet. Számos házi praktika a hangya ellen valóban működik és megszüntethető velük e szorgos kis rovarfajta zavaró jelenléte. A...

Hangya a lakásban

A hangya a lakásban, családi házakban, udvarokon az egyik leggyakoribb kártevő. Jelenléte nem kellemes az emberi szemnek, nem szívesen osztozunk otthonunkon rovarokkal. A kártétele elsősorban táplálkozása miatt jelentős. Mindenhova bejut, mindenbe belemászik, mindent megrág....
Call Now Button+36-70 293-9534