Hangyairtás a kertben, fűben, kültéren

hangyairtás a kertben, fűben, kültéren

A hangyairtás a kertben egy különösen nehéz feladat. A lakásban, vagy házban végzett hangyairtás jóval egyszerűbb, ugyanis a felületek sokkal könnyebben kezelhetőek, és nem kell számolni az időjárás viszontagságaival sem. Sokáig nem volt megoldás arra, hogy a hangyairtást kültéren is eredményesen elvégezhessük. Az elmúlt évek során kifejlesztett kezelési módszereinknek és speciális irtószereinknek köszönhetően már igen nagy hatékonysággal tudjuk felvenni a harcot a hangyák ellen immár a kertekben is!

Miért volt lehetetlen, vagy nehéz eddig a hangyairtás a kertben?

Az elmúlt években nem volt megfelelő eljárás arra, hogy a hangyairtást a fűben, kertben, vagy akár a veteményesben hatékonyan elvégezhessük. Ha megtalálható volt a hangyaboly, azt tudtuk kezelni és sok esetben már ez is hatékonynak bizonyult. Arra azonban eddig nem volt igazán hatékony megoldás, hogy a kültéri, kerti hangyairtást a hangyaboly helyének ismerete nélkül is elvégezhessük. A hangyák fészkét sokszor nem lehet megtalálni. Az is előfordulhat, hogy a szomszédnál van a boly, így nem tudtunk hatékonyan fellépni ellenük.

Számtalan megkeresést kaptunk, hogy segítsünk a kertben a hangyák ellen, melyek nagy részének sajnos nem tudtunk eleget tenni. Jó néhány vállalkozó szellemű megrendelőnk bevonásával az elmúlt évek során kikísérleteztünk egy olyan megoldást, mellyel igen nagy hatásfokkal tudjuk kezelni a kültéri területeket is.

Hogyan történik a hangyairtás a kertben?

A kertben, fűben, azaz kültéren végzett hangyairtás során egy olyan munkaoldatot használunk, melynek összetevőit az elmúlt évek tapasztalatai alapján állítottunk össze. Permetezéssel juttatjuk ki a kerti hangyairtó szert, illetve az esetlegesen felfedezett hangyabolyt is felszámoljuk.

hangyairtás kertben hangyaboly
Ha ilyet látunk, kezelhetjük a hangyabolyt is. A hangyairtás a kertben így még eredményesebb lesz

A teljes hangya populáció kiirtására nincsen mód, hiszen a fészkük akár a szomszédnál is lehet. Nem jelent 100%-os hangya mentességet, de a hangyák száma olyan szintre csökkenthető, hogy nem okoznak problémát a későbbiekben.

Az időjárás viszontagságainak is képes ellenállni. A legoptimálisabb hatást a csapadékmentes időszakokban érhetjük el, de enyhe eső idején is el tudjuk végezni a kezelést, ha nem várható komolyabb csapadék utánpótlás. A kezelés elvégzése után 2 nappal már locsolni is szabad, így a növények kiszáradásának veszélye is elenyésző.

Több napos, intenzív esőzés idején nincs mód az alkalmazására, mert az irtószert elmosná az eső, és hatástalan lenne. Ezért elképzelhető, hogy az irtás elvégzésében csúszások történnek a minél nagyobb hatékonyság elérésének érdekében.

hangyairtás külterületen
A hangyák előszeretettel rágják meg a növények terméseit, hajtásait, gyökereit. Ha elszaporodnak, komoly károkat okoznak

Hangyairtás fűben

A hangyák előszeretettel rágják el a fű gyökérét, hajtásait. Képesek a gondosan karbantartott gyepet teljesen tönkretenni és a kinttartózkodást ellehetetleníteni. A hangyairtás kertben különösen javasolt abban az esetben, ha a hangyák a fűben okoznak kárt. Füves felületen kifejezetten hatékony az eljárás, azonban néhány előkészületet el kell végezni az irtás előtt.
A legjobb hatás érdekében a füvet a kezelés előtt le kell vágni és összegyűjteni a levágott füvet. A fű rövidre vágása azért szükséges, hogy az irtószer minél közelebb lehessen a földhöz, ezáltal a hangyákhoz és az esetleges hangya fészkek észrevehetőek legyenek. A szárazabb talaj kedvezően befolyásolja a kijuttatott munkaoldat hatékonyságát, ezért javasolt, hogy a kezelés előtt egy nappal ne locsolják meg a füvet.

hangyairtás fűben
A hangyairtás fűben különösen fontos. A gyep kiszáradásához vezethet, valamint nem lehet nyugodtan élvezni a kert adta kényelmet a zavaró hangyák miatt.

A fűben történi hangyairtás után 48 óráig nem szabad öntözni a gyepet, hogy az irtószer ne mosódjon el, minél több ideig, nagyobb koncentrációban érintkezhessen a hangyákkal. A hangyák testére ragad az irtószer, amit a fészekbe is bevisznek, és az ott tartózkodó példányok is elpusztulnak.

Hányszor kell megismételni a kezelést?

A legtöbb esetben egy kezelés is már igen jelentős állománycsökkenést produkál, észrevehetően csökkenni fog a hangyák száma. A legjobb hatás érdekében azonban érdemes egy ismétlő kezelést is elvégezni, hogy a hangyák száma minimálisra csökkenjen. Különösen nagy hangyainvázió esetén további kezelésekre is szükség lehet, de a legtöbb esetben évi 1-2 kezelés elegendő ahhoz, hogy ne legyen zavaró és kártékony a hangyák jelenléte a kertben.

A hangyairtás a kertben nem minden esetben elvégezhető, sajnos vannak olyan esetek, amikor nem tudunk segíteni. Ezt egy telefonos megbeszélés alapján fel tudjuk mérni, és korrekten tájékoztatjuk arról, hogy javasolt-e az Ön esetében megrendelni a kerti hangyairtást.

Ha elszaporodtak a kertben a hangyák, szükség lenne hangyairtásra a fűben, vagy a kert bármely részében, hívjon minket a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki űrlapunkat!

Ajánlatkérés