Hogyan kerül a lakásba és hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától?

hogyan szabaduljunk megy az ágyi poloskától

Ha megjelentek az otthonunkban ezek az apró vérszívó rovarok, nem kérdéses, hogy hamar felmerül bennünk a kérdés, hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától? 

A legegyszerűbb, leghatékonyabb és legolcsóbb módja, hogy megszabaduljunk az ágyi poloskától, ha házilagos irtási módszerek és praktikák alkalmazása, próbálgatása helyett, megrendeljük az ágyi poloskairtást

Sokan kellemetlennek érzik kihívni a poloskairtókat, és nem értik, hogy hogyan kerülhetett az ágyi poloska a lakásba, hiszen náluk rend, tisztaság van. Az alábbiakban megpróbálunk néhány tévhitet eloszlatni, és a leggyakoribb ágyi poloskával kapcsolatos kérdésekre válaszolni.

Hogyan kerül a lakásba az ágyi poloska?

Egy nagyvárosban, ahol az emberek közel laknak egymáshoz, számtalan úton beköltözhetnek otthonunkba ezek a hívatlan vendégek, hogy aztán reggelről reggelre megkeserítsék mindennapjainkat. 

Elegendő, ha a szomszédban nem foglalkoznak az ágyi poloska okozta problémákkal. Nem kell sokat várni és gond nélkül átköltöznek, majd megtelepszenek otthonunkban. A lakások között könnyedén közlekednek az elektromos hálózat, vagy a csőáttörések mellett.

Nem csak a szomszéd ferzőzheti meg lakásunkat. A tömegközlekedési eszközök üléseiről, mozik székeiről, szállodákból, panziókból is könnyedén hazavihetünk észrevétlenül egy-két rovart. Jellemző még, hogy használt bútort vásárolva jutnak be az otthonokba, így a használt bútor vásárlásakor körültekintően kell eljárni.

hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától mosással takarítással
Az ágyi poloska kiváló rejtőzködő. Szakértelem nélkül nehéz megtalálni

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától – takarítás, mosás

Általános tévhit, hogy a gyakori takarítás nem kedvez az ágyi poloska megtelepedésének, az csak a koszos környezetben marad meg. Ez tévedés. Annyi igazság van ebben a feltevésben, hogy ahol rendszeresen és gyakran takarítanak, feltehetően rend is van, nincs nagy zsúfoltság a lakásban. Az ágyi poloska ugyanis kedveli a zsúfolt helyeket, és ha sok mindent halmozunk fel egy szobában, kedvező életfeltételeket alakíthatunk ki számára. De önmagában a takarítás hatástalan az ágyi poloskák megjelenése ellen.

A mosás az ágyi poloska ellen hatékony lehet, de csak a ruhákban megtelepedett vérszívók ellen hatásos. Ha a szekrénybe is beköltöztek az ágyi poloskák, nagyon nehéz hatékonyan irtószerrel kezelni őket. Ilyenkor a legjobb megoldás, ha egy mosható zsákba, vagy párnahuzatba helyezve, magas hőfokon kimossuk a ruhákat. 

Ez elpusztítja a rovarokat és a petéket. Azonban ezt poloskairtó szakember bevonása nélkül nem célszerű megtenni, mielőtt bármit kezdene a ruhákkal, berendezési tárgyakkal, kérje ki szakember tanácsát! A szakszerűtlenül elcsomagolt ruhákkal könnyen áthurcolhatjuk más helyiségekbe is a rovarokat. Ennek következménye, hogy nem csak egy szobában kell felvenni velük a harcot, hanem lakásszerte, mely sokkal nehezebb és költségesebb munka. 

Hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától házilag?

Sehogy. Ha ágyi poloska van az otthonába, ne próbálkozzon házi irtással. Nagyon ritkán vezet eredményre, és sokkal több problémát okozhat, mint hasznot. Látszólag olcsóbb lehet kereskedelmi forgalomban kapható irtószerrel körbefújni a lakást, azonban a poloskák egyre ellenállóbbak ezekkel a vegyszerekkel szemben, és ha a nem teljeskörű az irtószer kijuttatása, nem lesz hatásos. 

A hatékony ágyi poloska irtáshoz ismerni kell a jellemző búvóhelyeiket, fel kell kutatni a gócpontokat, és hatékony, kombinált hatóanyagtartalmú irtószerekkel kell kezelni a felületeket. A bútorokat, berendezési tárgyakat kellő körültekintéssel kell megvizsgálni, és csak szükség esetén mozgatni őket. Ehhez mindenképpen szakértelemre van szükség. 

Összegezve, arra a kérdésre a válasz, hogy hogyan szabaduljunk meg az ágyi poloskától, egyértelműen az, hogy rovarirtó szakember segítségével. A legtöbb esetben 1-2 kezelés elegendő ahhoz, hogy megszabadulhasson ezektől a kellemetlen kártevőktől. Ha szakértő segítségre van szüksége, hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy töltse ki a lenti űrlapot!


Ágyi poloskairtás ajánlatkérés


Ajánlatkérés