test
Kezdőlap Nyest

Nyest

A nyest a padlások hívatlan vendége. Éjszakai vadász, így éjjel hangos zajokkal, kaparászással, morgásokkal örvendezteti meg vendéglátóját. A fészke környékén gyakran félig elfogyasztott állatok tetemét, tojáshéjakat halmoz fel.

Szükségeleteit mindig egy helyre végzi, amely komoly fertőzésveszélyt hordoz magában. Több sarkot használ általában, ha elég időt tartózkodik egy-egy fészekben, a vizelete akár beázáshoz hasonló problémákat okozhat a plafonon.

Környezetében komoly anyagi károkat tud okozni. A szigeteléseket megrágja, a cserepeket elmozdítja. A vezetékeket különösen kedveli, nem csak padláson, de autókban is előszeretettel rágja meg a kábeleket. Ez akár tűzveszélyes is lehet amellett, hogy komoly anyagi károkat tud okozni.

Ha beköltözött padlására, a nyest kiűzés hatékony megoldás a nyestek ellen.

Miért van nyest a padláson?

A nyest számára a padlás biztonságos, nyugodt fészket jelent. Egy padlásra beköltözve az éjszakai portyái során elejtett zsákmányát nyugodt körülmények közepette tudja elfogyasztani. A nyestek egyszerre több fészket is használnak, több padláson alakítanak ki fészket, melyeket felváltva használnak.

Egy helyen csak akkor tartózkodnak folyamatosan, ha kölykeik vannak. Ha a nyest lekölykedzik a padláson, néhány hét múlva állandó és jóval erősebb zajokat keltenek, ahogy a kölykök egymással játszanak, tanulnak vadászni. A kölykök tavasszal születnek, és ősszel válnak el anyjuktól és keresnek maguknak saját búvóhelyet és vadászterületet.

Más lakót nem tűrnek meg maguk mellett. A padláson fészkelő egereket, patkányokat megeszik, a macskákat elzavarják. Kölykeiken kívül más nyesteket sem tűrnek meg, magányos életmódot folytatnak.

Ha bekölözött a nyest a padlásra, és segítségre van szüksége ahhoz, hogy megszabaduljon tőle, vagy kérdése volna hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet a nyestről!

Nyest, a kellemetlen lakótárs

A nyest egy aranyosnak tűnő, kis termetű erdei ragadozó. Egészen addig aranyos, míg éjszakánként nem kell azon gondolkodnia, hogy mi kaparászik a padláson, mi az a dübörgés, ami nem hagyja aludni? Az éjszakai zajok a...
nyest a padláson

Nyest a padláson

Éjszaka ismeretlen zajok,motoszkálás, dübörgés hallatszik a tető felől, vagy tojásdarabok, állati maradványok vannak a padláson? Ezek a tipikus jelei annak, hogy a nyest a padláson rendezkedett be, és nagyon jól érzi magát. A nyest jelenléte...