Kezdőlap Patkány

Patkány

Magyarországon a házi patkány, illetve a vándorpatkány jelenléte okoz problémát a házakban, lakásokban és az udavarokon. A patkányok jelenléte nem csak kellemetlen, de megjelenésük ijesztő is tud lenni. Számtalan betegséget, fertőzést, és parazitákat is terjeszhetnek, mindent megrágnak, mindenhova odapiszkítanak.

A patkány jellemzői

Általános testméretük 18-25 centiméter, súlyuk akár fél kilogramm is lehet. Bundájuk szürkésbarna, hasukon és lábukon világosabb színű. Igen szapora állatok, évente 3-6 almot nevelnek fel. Egy alomban akár 10 patkány is található, amelyek három hónapos korukra már ivaréretté válnak, és megkezdik a szaporodást.

A vándorpatkány föld alatt készíti el fészkét, amelyben szigorú hierarchiában él a kolónia, amely akár többszáz egyedből is állhat. Más rágcsálókat nem tűrnek meg maguk mellett, elüldözik a konkurenciát (egereket, más patkányfajokat)

A házi patkány kevéssé szapora, mint vándor fajtársa, és megjelenése is jóval kellemesebb látvány a szem számára. Fészkét főleg a föld felszíne felett, farakásokban, szénában, védettebb, de föld felett található helyeken készíti el.

Veszélyes a patkány ürülék!

A patkányok ürüléke nagyon veszélyes, komoly egészségügyi kockázatot jelent. Fertőzések táptalaja, és a szaga is nagyon kellemetlen a patkányok végtermékének. Ha elszaporodnak a patkányok, sikeres kiirtásuk után az ürüléküket fel kell takarítani, Alaposan fertőtleni kell a helységet, ahol tanyát vertek, hogy a kórokozók ne okozhassanak betegségeket a patkányirtás után sem.

Ha elszaporodtak a patkányok, és szüksége van segítségre eltüntetésükhöz, segítünk! Hívjon a +3670 293-9534-as telefonszámon vagy kattintson ide.


Tudjon meg többet a patkányról!

patkányirtás módszerei

Patkányirtás módszerei

Mit lehet tenni a patkányok ellen, melyek a hatékony patkányirtás módszerei?A patkány irtásának többféle módszere van. Figyelembe kell venni, hogy milyen patkány fajta okozza a problémát, és mekkora az elszaporodásuk mértéke. Alapos megfigyelés, a...
patkány elleni védekezés

Patkány elleni védekezés tippek

Az ember környezetében szívesen tartózkodnak a patkányok, főképp a vándorpatkány és a házi patkány. A hideg idő közeledtével szívesen beköltöznek, és elszaporodnak az otthonokban. A patkány elleni védekezés szakértelmet igényel, a patkányirtás nehéz és...
patkány fajták

Patkány fajták a ház körül

Hazánkban jellemző patkány fajták a ház körül a vándor patkány, és a házi patkány. Mind a két patkányfaj komoly egészségügyi kockázatot jelent, valamint jelenlétük sem kellemes az emberi szem számára. Testméretük jóval nagyobb az...