Kezdőlap Rovarirtás Kullancsirtás

Kullancsirtás

Tartsa távol szeretteitől, kedvenceitől a kullancsokat kertjében hatékonyan! A kullancsirtás megóvja Önt és családját a kertben ezektől az apró, vérszívó parazitáktól, a kullancsoktól! A kullancs jónéhány betegség terjesztője lehet, többek között a Lyme kór és a vírusos agyvellő gyulladásos fertőzések igen nagy hányadáért felelős. A hatékony kullancsirtás kiterjed a kert teljes területére, így nyugodtan, biztonságban élvezheti a kert adta lehetőségeket!

A kullancsirtást minden esetben engedélyezett, kerti kártevők ellen használatos, kullancsirtásra is tökéletesen alkalmas irtószerrel végezzük. A kullancsirtásra korábban használt irtószert kivonták a forgalomból, így kifejezetten kullancsra alkalmazott permetszer nincs forgalomban. A köztéri irtása ezért nem engedélyezett, de az általunk alkalmazott kerti rovarokra használatos irtószer magas hatékonysági fokkal pusztítja el a kullancsokat a kertjében.

Kullancsirtás megrendelése +3670 293-9534

Kullancsirtás menete

A kullancsirtást a kert teljes területén el kell végezni ahhoz, hogy hatékony lehessen. A közhiedelemmel ellentétben a kullancsok nem a fák lombjairól ugranak az emberre. Számukra az ideális életkörülmények a hűvösebb, árnyékos, nedvesebb területei a kerteknek. A fák lombkoronája egyáltalán nem ideális számukra, így azokat nem szükséges kezelni.

A bokros, füves területek azonban ideális életkörülményeket biztosítanak számukra, így a kullancsirtás ezekre a területekre kell kiterjedjen. A kullancsirtó kezelés során permetezéssel történik a kullancsok irtása, amely azonnal elpusztítja a kertben található, kifejlett kullancsokat.

Kullancsmentesség fenntartása

Erősen kullancs fertőzött területeken, mint Budapest és környéke, ajánlott egy szezonban 2-3 kullancsirtást is végezni. Egészen korán, április környékén érdemes megkezdeni a kullancsirtást, amely az akkor kifejlett populációt tünteti el a kertből. Ez nagyjából megegyezik azzal az időszakkal, amikor egyre több időt szeretne a kertben tölteni.

Ajánlatkérés kullancsirtásra

A második kezelés az első kullancsirtást követő 2-3 hónap múlva javasolt. A kertben közlekedő állatok, mint a sündisznó, macskák, rágcsálók, madarak visszafertőzhetik a kertet. A második kullacsirtó kezeléssel meggátolhatja, hogy a visszahurcolt kullancsok  elszaporodjanak. Ez az első kullancsirtástól 2-3 hónap múlva javasolt.

A harmadik kezeléssel a következő évi kullancsfertőzöttséget előzzük meg, így biztosítva a hosszantartó, biztonságos kullancsmentes kert fenntartását. A harmadik kullancsirtást szeptember környékén javasolt elvégezni.

kullancsirtás

Kullancs eltávolítása

Ha Önben, szeretteiben, vagy házi kedveinceiben kullancsot talál, azt azonnal szükséges eltávolítani. Ha tudja, hogy nagyjából mikor fúrta be magát a kullancs a bőrbe, és nem telt még el 24 óra, szinte biztos, hogy nem okozhatott semmilyen fertőzést. Az eltávolítás során nagyon figyelni kell arra, hogy ne nyomja össze az állatot! A nem szakszerűen eltávolított kullancsból visszakerülhet a véráramba a kiszívott vér, és jóval nagyobb lesz a fertőzés esélye! A gyógyszertárakban többfajta kullancseltávolító eszközt lehet vásárolni, de egy szemöldök csipesszel is könnyen eltávolítható. Az eltávolított kullancs helyét érdemes megjelölni, és figyelni. Amennyiben elváltozik, keresse fel orvosát!

Megrendelem a kullancsirtást +3670 293-9534

Ha több, mint három nap után veszi észre a kullancs jelenlétét, a fertőzés veszélye igen magas! A kullancs csípése fájdalommentes, így sokszor észrevehetetlen. A leggyakrabban hajlatokban, hajban, fül mögött szeret megbújni. Javasoljuk, hogy ha kullancsfertőzött területen jár, alaposan vizsgálja át magát és szeretteit! Ha kertjében szaporodtak el a kullancsok, ne várjon, a kullancsirtás biztosan segíteni fog Önnek!

kullancsírtás kullancs eltávolítása
Kullancs eltávolítása csipesszel

Kullancsirtás megrendelése +3670 293-9534


Ajánlatkérés kullancsirtásra


Kullancsirtás ára

Kullancsirtás árak

9.000 Ft -tól