Kezdőlap Rovarirtás Légyirtás

Légyirtás

légyirtás

A légyirtás az esetek döntő többségében a házilégy irtására terjed ki. A 6-8 milliméter hosszú, rövid fejlődésű házilégy igen könnyen elszaporodik. A többi rovarhoz képest nagyon gyorsan kifejlődik, átlagosan két hét alatt, de optimális esetben 8-10 nap alatt is képes kifejlődni. Egy nyári szezon alatt akár 10-12 generáció is válthatja egymást otthonunkban. A légyirtás különösen szükséges lehet, ha a környéken a higiéniai körülmények nem megfelelőek.

Légyirtás megrendelése +3670 293-9534

 

A legyek elsődleges szaporodó helye az állati trágya, az elhullott állatok teteme, baromfi udvarok, sertéstelepek környéke. A légy táplálkozás közben megnyálazza táplálékát, majd otthonunkba bejutva könnyen az élelmiszerekre is rászáll, amelyeket szintén megynyálaz. A szájszervén lévő kórokozókat így könnyen átjuttatja élelmiszereinkre, melyek elfogyasztva komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak. Egyes becslések alapján közel 30 féle fertőző betegség terjesztői, többek között a koleráé, tífuszé és a vérhasé.

Légyirtás menete

A légyirtási munka igen összetett, hozzáértést igénylő munka. A légyirtás során a légy tenyészőhelyek felkutatása és megfelelő kezelése elengedhetetlen, enélkül a légyirtási munka nem lehet eredményes. A tenyészőhelyeket fejlődésgátló szerekkel szükséges kezelni, így a legyek újbóli kikelése meggátolható. Ezeken a helyeken a szaporodásukhoz szükséges feltételeket meg kell szüntetni. Gyakori eljárás még a legyek számára kedvelt tárgyak, pl.: hulladékgyűjtő konténerek felületi kezelése rovarirtó máz alkalmazásáva. A légyirtás zárt térben a szükséges biztonsági intézkedések elvégzése után vegyszeres, aeroszolos permetezéssel, hideg-köd képzéssel, csapdázással történik.

Ajánlatkérés légyirtásra

Leghatásosabb védekezés legyek ellen

A légyírtás akkor válik szükségessé, ha a legyek szaporodásához szükséges életfeltételek folyamatosan adottak. A legyek számára szükséges körülmények megszüntetésével a légyirtás szükségességét akár meg is előzhetjük. A keletkező hulladékot jól záró edényekben, zsákolva célszerű elszállításig tárolni, a házkörüli állatok trágyáját lefedve tartani. A folyamatosan tisztán tartott portán a legyek túlzott elszaporodásának esélye kisebb, így a szakember által végzett légyírtást akár meg is előzhetjük.

Megrendelem a légyirtást +3670 293-9534

légyirtás bio légyirtó

Légyirtás árak

A légyirtási munka minden esetbe más és más. Helyszíni szemle alapján tudunk Önnek árajánlatot készíteni. A légyirtás árát befolyásolja a legyek elszaporodásának mértéke és a kezelendő alapterület nagysága. Kérjen tőlünk ajánlatot!

Ajánlatkérés légyirtásra +3670 293-9534


Ajánlat kérés légyirtásra


Légyirtás megrendelése +3670 293-9534